Food

No Drinks

Hoi hoi,

Vanaf 1 januari begint iedereen ijverig met zijn of haar goede voornemens. Stoppen met roken, meer sporten, meer aandacht geven aan vrienden, en minder alcohol drinken. Dat laatste zou voor mij ook wel een goede zijn geweest. En onder het mom van beter laat dan nooit ben ik een paar weekjes geleden met mijn goede voornemens gestart. Wij houden echt wel van een lekker drankje en dronken vrijwel elke dag een glaasje (of 2) 😉 .Nou weet ik gelukkig wel maat te houden want als we uit eten zijn of een borrel ergens drinken dan drink ik ook eigenlijk niet meer dan 2 glaasjes. Dronken en aangeschoten mensen (vooral vrouwen) vind ik zooo niet chic! ( Klinkt lekker bekakt he? Ik weet het.) Je zet jezelf zo ontzettend voorschut, en daarbij is het slecht voor je lichaam en geest, en kost het ook nog eens veel.. en met een beetje pech heb je de volgende ochtend een fikse hangover. Maar goed, ik hou van mn borrel na een drukke dag als de kindjes lekker slapen, en ik gezellig een filmpje kijk samen met mijn man. Maar ik was wel erg benieuwd geworden hoe het nou is om die alcohol aan de kant te zetten. Hoe je je dan voelt en of ik het zou missen. (Voelde me bijna een alcoholist toen ik eraan dacht om mijn drankje in te wisselen voor een frisdrankje.) Haha. (Schaam).

De eerste avonden vond ik het wel gek, vooral op het moment dat je gaat zitten op de bank en samen bedenkt wat het gaat worden; een rood wijntje, een glaasje bubbels, of een GT… Nee, nu was er keuze tussen een kop thee, water, of iets fris… Ik had al voorbereidingen getroffen en verschillende soorten spa met een smaakje gehaald, je weet wel die ene zonder kcal. Je hebt ze bijv in de smaken munt, citroen, blauwe bes, grapefruit etc. Die met citroen is in het begin prima maar als je die te lang drinkt lijkt met net alsof je Dreft aan het drinken bent.. Sourcy heeft nu ook een frisdrank, met heel erg weinig kcal, zonder suiker en enge chemische zoetstoffen, alleen een beetje gezoet met de natuurlijke zoetstof Stevia. Vooralsnog is dat tegenwoordig de beste suiker vervanger ( tot er weer een professor met een onderzoek op de proppen komt waaruit blijkt dat ook dit slecht is. Zoals tegenwoordig met elk (nieuw) voedingsmiddel gebeurd.) Maar om even terug te komen op die Sourcy; Die is erg lekker, ik ben gek op de smaak lemon/cactus.

Toen ik eenmaal aan mijn suikervrije, chemische zoetstofvrije, alcoholvrije drankje zat was het goed en hunkerde ik ook niet meer naar mijn vertrouwde Gin Tonic. Een fijn glas met een rietje doet heel erg veel kan ik je zeggen! Ook merkte ik duidelijk dat we minder gingen snaaien. Wat ik vond op internet: “Alcohol zou ook de hypothalamus stimuleren, oftewel het deel in je hersenen wat dingen regelt zoals lichaamstemperatuur, je slaapritme en honger. Wanneer de hypothalamus getriggerd wordt, krijgen we trek op een moment dat we dat eigenlijk niet hebben.”

Omdat alcohol in principe een gif is (Echt? Ja, echt), wil je lichaam het er zo snel mogelijk weer uit werken. De moeite die je lichaam moet doen om de alcohol te verwerken, haalt je bloedsuikerspiegel naar beneden. Dit zorgt voor een lage bloeddruk, waardoor je zin krijgt in tadaa: koolhydraatrijk eten!

Naarmate de dagen verstreken werd het steeds makkelijker en miste ik de alcohol ook niet. Als we uit eten zijn neem ik meestal een Ginger-Ale met verse munt en citroentjes erin. Net een cocktail ;-).

En hoe ik me voelde; Ik dronk dus eigenlijk nooit zo veel alcohol dat ik er de volgende ochtend last van had dus dat onderdeel kunnen we overslaan. En ik slaap altijd wel lekker eigenlijk. Maar toch merkte ik dat ik nóg fijner sliep en nóg fijner wakker werd in de ochtend!

Eigenlijk was het een experiment omdat ik erg nieuwsgierig was naar de uitwerking lichamelijk en geestelijk maar eigenlijk bevalt deze nieuwe lifestyle me wel met wat minder alcohol. Ik ga het (in ieder geval doordeweeks) volhouden. Af en toe een drankje moet ook kunnen hoor. Laatst had ik na 2 weken geen druppel alcohol 3 glaasjes bubbels op bij een etentje en de volgende ochtend had ik meteen hoofdpijn…

Ik ben erg benieuwd naar jullie alcohol gebruik…

Liefs,

Christel

No Comments
Previous Post
24 april 2017
Next Post
24 april 2017

No Comments

Leave a Reply

Related Posts